تحلیل و طراحی سیستم
تحلیل و طراحی سیستم
مایکروسافت از پلتفرم XRM (Extended Relationship Management) خود به منظور توسعه ی مایکروسافت سی آر ام استفاده نموده است. زمانی که اقدام به نصب این نرمافزار مینمایید، موجودیت و فرایندهای استاندارد به منظور استقرار فرآیندهای CRM در مجموعه ی شما نصب خواهد شد. اگرچه این موجودیت ها و فرآيند ها استاندارد جهانی دارد ولی تجربه ثابت کرده است که سازمانها تا زمانی که اقدام به شخصیسازی آنها مطابق با نیازهای خود نکنند، این نرمافزار در آن سازمان با موفقیت استقرار پیدا نخواهد کرد. از سوی دیگر این استانداردها با استاندارد سازمانهای ایرانی تا حدودی متفاوت است. این قابلیت توسعه پذیری به همان اندازه که ایدهآل میباشد به همان اندازه میتواند چالشهای جدی برای مجموعهها به همراه داشته باشد. چالشهایی از جنس عدم کارایی مناسب، افزایش هزینهها، دوباره کاری در تولید، زمان بر شدن توسعه ی سیستم و در نهایت نارضایتی مدیریت از توسعه سیستم و کاربرانی که تمایل به استفاده از آن را ندارند.
به منظور حداقل رساندن این چالشها، همانند توسعه هر سیستم نرمافزاری دیگر، پیشنهاد میگردد که قبل از شروع فاز توسعه و شخصیسازی، سازمانها اقدام به تحلیل و نیازسنجی مجموعه و سپس اقدام به طراحی سیستم مورد نیاز خود کنند. برخی از مزایای تحلیل و طراحی سیستم عبارتند از:
نیازسنجی: مطمئناً سازمانها بر اساس احساس نیاز اقدام به تهیه نرمافزار میکنند ولی شفافیت این نیازها و نحوه برطرف شدن آن در سیستم نهایی یکی از پیش نیازهای تولید یک نرمافزار توسط تیم تولید خواهد بود.
جلوگیری از افزایش هزینههای تولید: یکی از ملزومات جلوگیری از هدر رفت منابع سازمانی چه مالی و چه زمانی، جلوگیری از دوباره کاری توسط تیم تولید است. این امر اتفاق نخواهد افتاد مگر اینکه قبل از ورود به مرحله تولید، کلیه ی اسناد مربوط به نیازمندیها، فرآیندها، ورودیها، خروجیها، ذینفعان و … به گونهای قابل فهم و درک برای تیم تولید مهیا گردد.
افزایش کارایی سیستم: یکی از عواملی که منجر به موفقیت استقرار یک نرمافزار میشود، استقبال کاربران نهایی از آن میباشد. مطمئناً کاربران سیستم از جمله تیم مدیریت، پرسنل مجموعه وقتی بعضاً مشتریان سازمان که آنها را با عنوان ذینفعان این سیستم میشناسیم، هر یک دغدغههای خود را در ارتباط با سیستم ایدهآل خود خواهند داشت. در نتیجه کسب نظر از این گروه و دیده شدن نظرات ایشان در مرحله طراحی، قطعاً منجر به استقبال بیشتر آنها در مرحله استقرار میشود.
توسعه نگهداری: توسعههای آتی و نگهداری از سیستم موجود همواره یکی از چالشهای سازمانها بالاخص در نرمافزارهای توسعه پذیر خواهد بود. تجربه بارها و بارها ثابت کرده است که در صورت عدم وجود اسناد تحلیل، طراحی و تولید، بالاخص بعد از گذشت زمان و جابجایی تیمها و نظرات دخیل در پروژه، توسعه و نگهداری از آن سیستمها با تیمها و نفرات جدید کاری بسیار دشوار و پرهزینه بوده است. لذا تولید اسناد مربوط در هر یک از مراحل، تنها راه برون رفت از این چالش خواهد بود.
موارد مطرح شده در بالا تنها بخشی از مزایای تحلیل و طراحی یک سیستم نرمافزاری میباشد. در صورتی که تمایل به آشنایی بیشتر با این مبحث را دارید میتوانید به قسمت مقالات مراجعه نمایید. همچنین مجموعه سایا این امکان را خواهد داشت که در هر یک از مراحل تحلیل و طراحی در کنار شما باشد.