dynamics 365 crm evolution over time (history)

سیر CRM Dynamics 365 در طول زمان ( تاریخچه)

در این مقاله قصد داریم با تاریخچه و مسیر رشد یک محصول آشنا شویم که حتما تا به اینجا دست کم نام آن را شنیده اید: Microsoft Dynamics 365. به این منظور، بررسی خواهیم کرد که ابر کمپانی مایکروسافت با  سرمایه گذاری بر روی تولید و توسعه این محصول، چه نقاط روشنی به بازار تکنولوژی افزوده است؟

نقطه آغاز یک تحول

نرم افزار CRM مجموعه ای از یکسری محصول نرم افزاری در زمینه حسابداری، فروش ، بازاریابی و خدمات سازمانی، مدیریت پروژه، مدیریت ذینفعان ، طراحی و کنترل استراتژی های سازمانی، کنترل آماری کسب و کار، بهره گیری از هوش مصنوعی برای بهبود فرایند های سازمانی، مدیریت تولید محصول، انبار محصول، ارسال محصول و … است که توسط شرکت مایکروسافت ارائه شده است.  شاخص ترین محصول این مجموعه، Dynamics GP، در سال 1981 تولید شد.

Microsoft Dynamics عمدتا از محصولات توسعه یافته ای تشکیل شده است که مایکروسافت آنها را  پیش تر از سایر شرکت ها خریداری کرده بود: Dynamics GP (Great Plains)، Dynamics NAV (قبلا Navisionا کنون Dynamics 365 Business Central)،   Dynamics SL (سولومون سابق) و Dynamics AX (قبلا Axapta) و نمونه های دیگر. این پکیج تحول برانگیز مایکروسافت، شامل بیش از 15  اپلیکیشن کاربردی در زمینه های گوناگون است که به هر نحوی موجب پیشرفت کسب و کار و فروش سازمانها میشود.

برای اطلاع از تفاوت مایکروسافت 365 و داینامکیس 365 می توانید مقاله مربوط به این موضوع را مشاهده نمایید.

نقطه طلایی پکیج مایکروسافت

در این میان، محصولی که چه در ایران و چه در نقاط دیگر دنیا علی الخصوص در سالهای اخیر محبوبیت و گسترش چشمگیری پیدا کرد، شاخه فروش یا Microsoft Dynamics 365 Sales بود که Golden Point این پکیج همه چیز تمام به حساب می‌آمد.این نرم افزار در سال 2003 و بصورت چند زبانه منتشر شد که شامل سه ماژول اصلی فروش، خدمات و مارکتینگ بود و پس از بروز رسانی های مختلف نهایتا در سال 2018 با ریبرندینگ این محصول ، نام آن به dynamics 365 CE تغییر یافت.

Customer Engagement version expansion

گسترش نسخه Customer Engagement

خروجی این محصول محبوب مایکروسافت، در واقع نمونه ی موفقی از ادغام و خلق برنامه های کاربرد-تجاری بود که شامل برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) و مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) میشد. این محصول را می توان با سایر برنامه ها و سرویس های مایکروسافت مانند SharePoint، Yammer، Office 365، Azure و Outlook همگام سازی کرد. در بهبوهه انتشار این ابزار موثر در افزایش و بهبود فروش، به مرور صنایع گوناگونی من جمله خرده فروشی ها، ارائه دهندگان خدمات، تولیدی ها ، خدمات مالی، واحد های مارکتینگ و موفقیت مشتریان متوجه سود دهی استفاده از این محصول هوشمندانه مایکروسافت شده و متقاضیان آن افزایش میافتند؛ چرا که متوجه شدند داینامیکس خدماتی را در جهت توسعه و پیشرفت مشاغل کوچک، متوسط ​​و بزرگ ارائه می دهد.

ورژن Microsoft CRM 1.2

این نسخه به طور گسترده توسط صنایع مورد استفاده قرار نگرفت. همینطور در این نسخه امکان ایجاد موجودیت‌های سفارشی وجود نداشت، اما یک کیت توسعه نرم‌افزار (SDK) با استفاده از SOAP و XML برای تعامل بیشتر  با آن در دسترس استفاده کنندگان قرار گرفت.

 

ورژن Microsoft Dynamics CRM 3.0

نسخه دوم به عنوان Microsoft Dynamics 3.0 تغییر نام داد (نسخه 2.0 به طور کامل حذف شد) .

در این ورژن، به روز رسانی های قابل توجه نسبت به نسخه 1.2 اتفاق افتاد؛ سهولت سفارشی سازی برای CRM، تغییر استفاده از Crystal Reports به Microsoft SQL Reporting Services، و توانایی اجرا در ویندوز ویستا و Outlook 2007 از خصوصیات ورژن جدید بود. همچنین امکان دسترسی به دستگاه های مختلف تلفن همراه و ادغام با Siebel Systems در این نسخه اضافه شد. این اولین نسخه ای بود که مشتریان توانستند بطور درست با آن ارتباط برقرار کنند. از این نسخه به بعد کاربر توانست موجودیت های سفارشی و روابط ( یک به چند ، چند به یک) در سیستم ایجاد نماید.

ورژن Microsoft Dynamics CRM 4.0

Dynamics CRM 4.0 (با نام مستعار Titan) در دسامبر 2007 معرفی شد. بهبود امنیت گزارش، وارد کردن داده ها، ادغام ایمیل مستقیم و پشتیبانی از فناوری های جدیدتر مانند Windows Server 2008 و SQL Server 2008 Update Rollup 4 از ویژگی های افزوده شده به این نسخه بود. مایکروسافت همچنین در Dynamics CRM 4.0 قابلیت بهره گیری از سریس آنلاینCRM  را ارائه داد.

Dynamics CRM 4.0 اولین نسخه از این محصول است که در بازار رونق قابل توجهی داشته و از مرز 1 میلیون کاربر در جولای 2009 عبور کرد.

برخی از قابلیت های افزوده شده در این نسخه عبارتند از :

– اضافه شدن روابط NxN  یا چند به چند که نیاز به وجود بسیاری از موجودیت‌های «میانی» را رفع کرد.

-اضافه شدن امکان برقراری ارتباط بین موجودیتها «Connection» که با عنوان «Relation» معرفی شده است.

– طراحی رابط کاربری بر اساس همان طراحی آفیس 2007، با همان سایه آبی و دکمه گرد به عنوان “شروع”  ارائه گردید.

ورژن Microsoft Dynamics CRM 2011

مرورگرهایی مانند مرورگرهای اینترنت اکسپلورر، کروم و فایرفاکس بعد از بروزرسانی  11 Microsoft Dynamics  به طور کامل پشتیبانی می‌شوند. بعد از بروزرسانی UR12 که به دلیل سازگاری این نرم افزار با مرورگرهای بیشتر اتفاق افتاد بسیاری از  مشتریانی که از شخصی سازی های  پشتیبانی نشده (Unsupported)استفاده کرده بودند دچار مشکل شدند.در حقیقت UR12 این سفارشی‌سازی‌ها را دچار مشکل کرد و مشتریان مجبور بودند در شخصی سازی های خود تجدید نظر کنند. مایکروسافت همیشه به شیوه خود غافلگیر میکند!

ورژن Microsoft Dynamics CRM 2013

Dynamics CRM 2013 در 28 ژوئیه 2013 با عنوان “بتا” منتشر شد.  همچنین Dynamics CRM 2013 Online در اکتبر 2013 فعال شد.

ورژن Microsoft Dynamics CRM 2015

در سال 2014، مایکروسافت اعلام کرد که Microsoft Dynamics CRM 2015 و همچنین به‌روزرسانی‌های سرویس‌های Microsoft Dynamics CRM Online و Microsoft Dynamics Marketing، به طور کلی در سه ماهه چهارم سال 2014 در دسترس خواهند بود. مایکروسافت همچنین پیش‌نمایش با جزئیات را نیز منتشر کرد.

در سال 2015، مایکروسافت در دسترس بودن یک سرویس CRM Cloud که  به طور خاص تحت مالکیت دولت ایالات متحده بود را اعلام کرد که برای انطباق با FedRAMP طراحی شده است.

ورژن Microsoft Dynamics CRM 2016

Microsoft Dynamics CRM 2016 به طور رسمی در 2015 منتشر شد که به دنبال خود، نسخه های CRM 2016 8.0، 8.1 و 8.2 را دارا بود.در نسخه 8.2 نام Microsoft Dynamics CRM 2016 به Dynamics 365 تغییر یافت.

 و در نهایت ورژن Microsoft Dynamics 365 CE

Microsoft Dynamics 365 CE به طور رسمی در 1 نوامبر 2016 به عنوان جانشین Dynamics CRM منتشر شد. همانطور که گفته شد این ورژن در نسخه on-premises   شامل برنامه های کاربردی زیر است :

  • Dynamics 365 for Sales
  • Dynamics 365 for Customer Service
  • Dynamics 365 for Marketing

و همچنین در نسخه های آنلاین خود، ابزار های زیر را در برگرفته است:

  • Dynamics 365 for Field Service
  • Dynamics 365 for Project Service Automation

در این بین، سه ماژول اصلی فروش، خدمات و مارکتینگ، پر استفاده ترین ابزارهای ارائه شده در این ورژن هستند که غالب تغییرات، شخصی سازی ها، تعیین فرایند ها، آنالیز ها، گزارش گیری ها و دیگر نیازهای مدیریت مشتری در قالب این سه ماژول قابل پیاده سازی میباشند.

آپدیت های Dynamics 365 CE

آپدیت های Dynamics 365 CE

این نرم افزار دارای 4 آپدیت مهم میباشد که در طی انتشار این ورژن ها، تغییرات اساسی در d365 CE اعمال گردیده است.

در ورژن 9 بسیاری از آپشن های کاربردی مانند AutoNumber یا شماره انداز خودکار و فیلد های MultiSelect یا چند انتخابی به نرم افزار اضافه شدند. بسیاری از قابلیت های یکپارچه سازی با سایر اپلیکیشن ها نیز در این ورژن ارائه شد. قابل ذکر است که آپدیت 9.1 هم از لحاظ طراحی، هم BugFix های ورژن های اخیر و هم اضافه کردن قابلیت های جدید و جالب دیگر بسیار موفق بوده است. بطور مثال تشخیص داده تکراری و یا ادغام اطلاعات باهم، با سهولت بیشتری انجام شده و کاربرپسند تر گردیده است.

با توجه به اطلاعاتی که تا الان در این مقاله به دست آوردید، اگر تمایل دارید که سیستم مدیریت ارتباط با مشتری برای مجموعه یا شرکت خود داشته باشید، حتما مقاله انتخاب بهترین سیستم CRM برای مدیران شرکت‌ها: راهنمای کامل را هم مطالعه بفرمایید.

جزئیات بیشتری در خصوص Dynamics 365 CE

این ورژن طی آپدیت هایی که کمپانی مایکروسافت ارائه داد، به یک ابزار مدیریتی تمام عیار تبدیل شد. CE یا Customer Engagement همانطور که از نامش مشخص است، یک راهکار برای مدیریت ارتباط با مشتری است که به شما کمک می کند قابلیت های بازاریابی کسب و کار خود را بشناسید و  بهبود بخشید، فروش خود را بالاتر ببرید و خدمات بهتری را به کاربران خود ارائه دهید. این نرم افزار به دو صورت On-premises یا online ارائه شده است. نسخه ی محلی آن در واقع بر روی سخت‌افزار واقع در محل یک شرکت یا سازمان نصب و اجرا می‌شود. همچنین نسخه ی آنلاین آن  بصورت  Cloud بوده و بر روری سرورهای ماکروسافت هایت شده است.

قابلیت های این نسخه، بسیار کارآمد طراحی شده است؛مثلا شماره انداز خودکار نرم افزاری یکی از آپشن های افزوده شده به این نسخه میباشد.همینطور این برنامه بگونه ای طراحی و به تکامل رسیده است که با توجه به سه محوریت اصلی گفته شده ( فروش، خدمات،مارکتینگ) اکثریت نیازهای سازمانها را در این سه حوزه پوشش دهد.

در حقیقت این ورژن و آپدیت های منتشر شده آن، دریاییست از ابزار ها و موجودیت هایی که هرکدام در زمینه های متنوع، شما را در مدیریت تجارت یا کسب و کارتان یاری میکند.همینجا تصور کنید که با توجه به نیاز سازمانتان و یا طبق سلیقه‌تان، تمامی این ابزار ها را میتوانید شخصی سازی کرده و یا ابزار های جدید با کارکرد های دلخواه و مورد نیاز طراحی کنید!قابلیت Custom کردن این ابزار ها، Dynamics 365 CE را به یک نرم افزار مستقل و پیشرو تبدیل کرده است.

مایکروسافت در صدر جدول

با اینکه تولید این پکیج بی نظیر در زمان خود و حتی در حال حاضر، اتفاقی موثر و مثبت در جهان ایجاد نموده است ، با این حال میبایست منتظر آپدیت های بیشتر، قابلیت های کاربردی تر و ابزارهای جدید تر در زمینه مدیریت فروش و ارتباط با مشتری از سوی کمپانی مایکروسافت بود.همان طور که میدانید خلاقیت و دور اندیشی ویژگی همیشگی تولیدات این ابر قدرت دنیای تکنولوژیست!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید